Baris Puhovski (©Starsport)
Baris Puhovski (©Starsport)

Voša sa samo -1 kući iz Švedske, vreme je za punu dvoranu u Novom Sadu

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.04.23. | 17:42

EHF kup: Alingsos pobedio srpskog šampiona sa 25:24 (13:13) u prvom meču polufinala, ali je tim Borisa Rojevića bliži finalu. Revanš na Slanoj bari za šest dana. Miloš Grozdanić, Baris Puhovski i golman Fran Lučin najbolji kod Lala

Vojvodina grabi ka evropskom trofeju. Rukometaši srpskog šampiona nastavili su sa fanstastičnim igrama u EHF kupu. Finale je nadohvat ruke četi Borisa Rojevića i pored minimalnog poraza u Švedskoj. Alingsos je pred svojim navijačima slavio sa 25:24 (13:13) u prvom meču polufinala, ali je srpski šampion bliži borbi za trofej u međunarodnom takmičenju.

Revanš za šest dana u dvorani na Slanoj bari trebalo bi da bude spektakl pred krcatim tribinama i dolazak na prag prvog pehara za srpske klubove u Evropi posle 22 godine, kada je Jugović iz Kaća bio pobednik Čelendž kupa.

Izabrane vesti

Bude se srpski rukomet, a Vojvodina je najbolji reprezent ove sezone u međunarodnim takmičenjima. Posle dominacije u Srbiji, devet vezanih titula, vreme je za veliki uspeh i u Evropi.

Mogu Novosađani da žale za pobedom i u prvom meču polufinala. Na pet mintua pre kraja, imali su +2 – 23:21, ali nekoliko loših napada i domaćin je serijom 3:0 preokrenuo. Puhovski je šestim golom na meču izjednačio 65 sekundi pre kraja – 24:24. U finišu je desno krilo Rasmus Torbjernson pogodio za minimaln trijumf Alingsosa. Imali su gosti poslednji napad, ali je Grozdanić iz deveterca pogodio stativu.

Nije Vojvodina dozvolila domaćinu da se razigra, da postiže mnogo lakih golova iz tranzicije. Nametnuli su od samog starta meča Novosađani svoj ritam sa čvrstom odbranom i pozicionom dugim napadima.

Sjajan u prvih 30 minuta bio je Beloris Baris Puhovski koji je nalazio pukotine u odbrani Alingsosa. Miljan Pušica i Miljan Vukovljak komandovali su u odbrani, dok je odličan na golu bio Fran Lučin sa sedam odbrana u prvih 30 minuta. Imao je srpski šampion dva gola razlike u prvih 30 minuta, ali na golu Šveđana odličan je bio Rikard Frisk koji je imao devet uspešnih intervencija u prvom poluvremenu. Bekovi švredskog tima su bili prilično neprezicni na ovom meču, pogotovo u prvom poluvremenu. Pet, šest udaraca je završilo pored gola Vojvodine.

Posle 13:13 u prvom poluvremenu i u nastavku se vodila velika borba, a Lale su imale uglavnom gol do dva viška. Razigrao se u nastavku Miloš Grozdanić koji je pogodio dva sedmerca, nekoliko odličnih akcija završavano je na crti preko Živana Pešića koji je ili davao golove ili iznuđivao najstrožu kaznu. Fran Lučin je skinuo nekoliko zicera i davao sigurnost granitnoj odbrani srpskog šampiona. Na kraju slabiji finiš, ali Voša ne sme da bude nezadovoljna, finale je blizu pred sigurno 2.000 navijača na Klisi narednog vikenda.

Kod domaćina najefikasniji je bio Rasmus Torbjernson sa šest golova, dok je pet delo Danca Matijasa Pedersena, najboljeg strelca tima u EHF kupu. Johan Nilson je četiri puta zatresao mrežu gostiju, dok je sjajan na golu bio Rikard Frisk sa 16 odbrana, a Karl Hagval je imao dve.

Kod Novosađana, Miloš Grozdanić je pogodio šest puta, koliko i Baris Puhovski (čak pet u prvom poluvremenu). Po tri pogotka delo su Gregora Ocvirka i Milana Milića. Fran Lučin je završio meč sa 12 odbrana.

Vojvodina je na ovom meču imala skraćenu rotaciju na spoljnim pozicijama. Zbog povreda nisu igrali bekovi Mohamed Aziz Aidi i Srđan Milić.

U drugom polufinalnom paru, branilac trofeja Nerbo je dobio u gostima Runar u norveškom obračunu sa 29:27.

EHF KUP – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Nedelja

Alingsos - Vojvodina 25:24 (13:13)

Runar - Nerbo 27:29 (17:14)



tagovi

RK VojvodinaEHF kupBoris Puhovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara